Filters

Mest solgte

uv-indeks

Uv-indekset fortæller, hvornår man skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen, der er afgørende for, om solen kan brænde, men derimod styrken af uv-strålingen, der allerede kan være høj i begyndelsen af foråret.
Uv-indekset viser styrken af uv-strålingen
Uv-indekset er et slags termometer, som viser, hvornår man skal passe på i solen. Helt ligesom termometeret viser, om man skal tage en ekstra trøje på.


Se (dit regionale) uv-indeks her

Uv-indekset giver dig Dagens uv-varsel - dvs. en dagsaktuel prognose for den gennemsnitlige mængde af uv-stråling i Danmark. Prognoserne for solens uv-stråling beregnes af DMI, Danmarks Meteorologiske Institut.

Se dit regionale uv-indeks her

Hvornår skal du beskytte dig?
Graden af uv-stråling afhænger af både skydække, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen, partikler i luften osv.

Når uv-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at uv-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig. Det gøres bedst ved at følge de tre solråd: uv Badetøj, badeskygge, solhat og solcreme.

Når uv-indekset er under 3, kan man nyde solen uden særlig beskyttelse.

Er uv-indekset 7 eller mere - sker ikke i Danmark men ofte på sydlige destinationer - skal du undlade at opholde dig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er du nødt til at opholde dig udendørs, så er uv tøj, hat og solcreme et absolut must!